Webshop   Dieren   Schaap en Geit   Scrapie gevoeligheid

S905 Scrapie gevoeligheid

Achtergrond

Scrapie komt van nature voor in schapen door een complexe interactie tussen erfelijke kenmerken en de omgeving. Van een aantal erfelijke varianten in het PrP-gen is bekend dat zij de gevoeligheid voor Scrapie beïnvloeden. Dit betreffen het V136 allel (gevoelig) en het R171 allel (resistent). In de routinetest worden de varianten op de aminozuurposities 136, 154 en 171 getypeerd.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

De ziekte ontstaat op verschillende leeftijd en, waarbij niet bij voorbaat in te schatten is op welke leeftijd de eerste symptomen waargenomen kunnen worden. Verschillen kunnen ook optreden binnen nestgenoten, en tussen rassen.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Deze afwijking leidt tot verlies van hersenfuncties.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Bloed EDTA, Bloed Heparine. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Het resultaat van de scrapie test geeft voor de codons 136, 154 en 171 de genetische variatie weer.

Vererving

De test voor scrapie is gebaseerd op een aantal erfelijke kenmerken in 1 eiwit. Deze erfelijke kenmerken vererven gezamenlijk.

Ernst van de aandoening

-

 
Schaap en Geit

Scrapie gevoeligheid

Code S905
€ 27,23 (incl. 21% BTW)
€ 22,50 (excl. BTW)
Aantal