Webshop   Dieren   Varken   Gevoeligheid voor PRRS 4

V658 Gevoeligheid voor PRRS 4

Achtergrond

Enkele genetische markers voor resistentie tegen PRRS (Porcine Resproductive and Respiratory Syndrome Virus) in varkens zijn nu beschikbaar. De test maakt het mogelijk om de eerste selectie op PRRS resistente varkens en uit te voeren en dragers van de resistentie te identificeren. PRRS veroorzaakt problemen met de vruchtbaarheid en luchtwegen.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en zal steeds waarneembaar zijn.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

De locatie waar een virus zich bevindt is niet altijd aan te geven. Vaak hopen virussen zich op in de interne organen.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Sperma, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Een dier kan vrij zijn en heeft in dat geval twee gezonde allelen. Dit dier zal bij gebruik in de fokkerij geen afwijkingen krijgen en kan de afwijking niet doorgeven aan de volgende generatie.

Een dier kan drager zijn en heeft in dat geval een gezond allel en een defect allel. Het dier zal het mutante allel aan de helft van zijn nakomelingen doorgeven. Dragers zullen zelf ook ziek worden.

Een dier kan lijder zijn en heeft dus twee defecte allelen. Lijders geven het afwijkende allel door aan al hun nakomelingen in de volgende generatie en krijgen zelf symptomen die horen bij de ziekte.

Vererving

Dit kenmerk vererft op een autosomale, dominante, manier. Dit betekent, dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot). Dragers en lijders zullen beiden de symptomen van de mutatie hebben.

Ernst van de aandoening

-

 
Varken

Gevoeligheid voor PRRS 4

Code V658
€ 47,80 (incl. 21% BTW)
€ 39,50 (excl. BTW)
Aantal