Webshop   Dieren   Kat   Vachtkleur Russet (Burmese)

K306 Vachtkleur Russet (Burmese)

Achtergrond

In de afgelopen decennia zijn er verschillende theorieën over de genetica van de vachtkleur beschreven. Recente kennis over genetische factoren heeft geleid tot nieuwe ontwikkelingen, waardoor meer dan 10 vachtkleur factoren zijn beschreven in verschillende soorten. De kleur van de vacht is beïnvloed door vele erfelijke factoren. Eén van de basisfactoren maakt onderscheid tussen zwart en rood. De DNA test voor zwart en rood is gebaseerd op het fysieke in het lichaam. Bij een zwarte kat wordt het pigment actief geproduceert omdat deze productie is ingeschakeld. Bij rode individuen is de productie van pigment alleen gedeeltelijk actief. Bij bruine dieren is de hoeveelheid pigmentatie verschillend, wat resulteert in een bruine vachtkleur.

Test specifieke informatie

Gedetailleerde informatie over vachtkleuren en vachtvariatie vindt u op www.combibreed.com.

Leeftijd

De meeste vachtkleuren en vachttypes zijn normaal gesproken vanaf de geboorte herkenbaar.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Kleurvarianten en vachtvarianten zijn meestal zichtbaar aan de buitenzijde van een dier. Meerdere genetische factoren kunnen verborgen zijn onder de zichtbare variatie.

Ras afhankelijkheid

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de volgende rassen: Burmees. Aanvullende achtergrondinformatie is beschikbaar in de FAQ

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Bloed EDTA, Bloed Heparine, Sperma, Swab, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vachtkleur is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden.

Vererving

Vachtkleuren en vachttypes vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Behandeling

Kleurvererving en vachtvererving is geen ziekte. Voor dit onderwerp is de de vraagstelling of behandeling mogelijk is niet relevant.

 
Kat

Vachtkleur Russet (Burmese)

Code K306
€ 47,80 (incl. 21% BTW)
€ 39,50 (excl. BTW)
Aantal