Samenwerking VHL en Holbigenetics voor unieke Combinatiepakketten

28-04-2013

VHL en Holbigenetics NV zijn begin 2013 een samenwerkingsverband aangegaan. Samen met Dr. Frank Coopman (specialist veterinaire genetica) zijn de combinatiepakketten CombiGen® en CombiBreed® samengesteld. Deze pakketten worden in eerste instantie voor honden en katten ingericht.

De pakketten worden ingericht vanuit de gemeenschappelijke overtuiging dat een duurzame rasfokkerij hoofdzakelijk gestuurd gaat worden met behulp van betaalbare genetische testen. De doelstelling van deze samenwerking is om dierenartsen en fokkers aan te sporen om meer genetische controles te doen op hun patiënten en dieren. Op deze manier kan de algemene gezondheid van een dier duurzaam verbeterd worden. Deze samenwerking is een krachtig antwoord op de steeds weerkerende kritiek dat (ras)dieren te veel erfelijke aandoeningen vertonen.

Een eerste uniek resultaat van deze samenwerking  is het aanbieden van combinatiepakketten, waarbij meerdere individuele pakketten gecombineerd worden volgens ras (Combibreed®; doelgroep rasfokkers) of systeemaandoeningen (Combigen®; doelgroep dierenartsen). Door deze combinatiepakketten aan te bieden tegen betaalbare prijzen, wordt de drempel drastisch verlaagd. Dierenartsen en fokkers kunnen ook rekenen op deskundig medisch, fokadvies en verkoopadvies vanuit de samenwerking en het genetisch netwerk van de beide partners.