Nylonswabs niet langer geaccepteerd als monstermateriaal.

16-03-2016

Sinds geruime tijd wordt voor onderzoek van DNA de Genotek swab voor hond en de COPAN swab voor kat kosteloos door onze laboratoria verstrekt aan klanten. Enkel deze door ons verstrekte swabs worden vanaf 1 april 2016 in behandeling genomen.

In het verleden zijn nylonswabs verstrekt voor monstername bij hond en kat. In de praktijk hebben we geconstateerd dat het DNA-materiaal van COPAN en Genotek beter aansluit bij de huidige hoogwaardige technologieën toegepast in onze laboratoria. Voordeel voor u als klant is dat slechts met monstername van één Copan of Genotec swab is te volstaan. Daarnaast is het aantal hertesten fors terug gedrongen als gevolg van de introductie van de nieuwe swabs.

De laboratoria van VHLGenetics kunnen daarom per 1 april 2016 geen nylonswabs meer in behandeling nemen. Mochten na  april 2016 nylonswabs worden ontvangen, krijgen klanten kosteloos een nieuw setje swabs toegestuurd om de monstername  nogmaals uit te voeren. De ontvangen nylonswabs zullen worden vernietigd.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.