10-jarig jubileum Dr. van Haeringen Polygen bvba

05-06-2013
Dr. Van Haeringen Polygen bvba (VHP) viert dit jaar haar 10 jarig jubileum. VHP is sinds 1 januari 2003 onderdeel van de Dr. Van Haeringen Groep.

VHP, voorheen PolyGenLab en daarvoor Laboratorium voor Bloedgroepenonderzoek Runderen, is ontstaan in de schoot van de Rijksuniversiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde, onder de vleugels van de voormalige Leerstoel Dierlijke Genetica en Veeteelt. Het laboratorium verhuisde in 1992 vanuit Merelbeke naar Malle en ressorteerde van 1993 tot en met 2002 onder de Nationale Rundveeteelt Vereniging, vzw. In 1999 werd de nodige apparatuur en infrastructuur aangeschaft om het DNA-onderzoek ook op deze locatie autonoom te kunnen uitvoeren.

Regionalisatie van de landbouw in België en de ontbinding van de Nationale Rundveeteelt Vereniging hebben ertoe geleid dat PolyGenLab overgenomen werd door de Van Haeringen Group en onder de naam Dr. van Haeringen Polygen bvba (VHP) verder is gegaan. Met deze overname breidde de Van Haeringen Group zich uit naar twee locaties, één in Wageningen en één in Oost-Malle.

Tot tien jaar terug werd er bij VHP enkel rund afstammingsonderzoek en enkele diagnostische onderzoeken uitgevoerd. In de afgelopen 10 jaar tijd groeide het aanbod van het labo uit tot een diversiteit van onderzoeken alsook van diersoorten. VHP heeft in augustus 2011 intrek genomen in een nieuwe locatie in Westmalle.