CombiGen, combinatiepakketten voor dierenartsen.

06-04-2016

Recent is de website www.combigen.com gelanceerd om dierenartsen te informeren over onze CombiGen® combinatiepakketten.

De CombiGen combinatiepakketten komen voort uit het samenwerkingsverband welke VHLGenetics en Holbigenetics NV begin 2013 zijn aangegaan. Samen met Dr. Frank Coopman (specialist veterinaire genetica) zijn de combinatiepakketten CombiGen® en CombiBreed® samengesteld. Het aanvragen van deze CombiGen pakketten is enkel voor dierenartsen mogelijk via de lokale gespecialiseerde distributeurs.

De CombiGen® en CombiBreed® combinatiepakketten zijn ingericht vanuit de gemeenschappelijke overtuiging dat een duurzame rasfokkerij hoofdzakelijk gestuurd gaat worden met behulp van betaalbare genetische testen. De doelstelling van deze samenwerking is om dierenartsen en fokkers aan te sporen om meer genetische controles te doen op hun patiënten en dieren. Op deze manier kan de algemene gezondheid van een dier duurzaam verbeterd worden. Deze samenwerking is een krachtig antwoord op de steeds weerkerende kritiek dat (ras)dieren te veel erfelijke aandoeningen vertonen.

De CombiGen® combinatiepakketten bieden een optimale combinatie van meerdere DNA-testen voor een acceptabele prijs en kunnen een dierenarts helpen te voorspellen welke ziekten en ongemakken een dier kan ontwikkelen op latere leeftijd. Door dit op vroege leeftijd al te weten kan een dierenarts in een zeer vroeg stadium een toegepaste behandeling voorschrijven aan zijn patiënten. Bepaalde dieren kunnen dan regelmatig hun hart laten controleren, bij andere dieren kan men letten op de voeding of dieren laten zwemmen om stramme gewrichten te voorkomen. Ook kan een dierenarts met kennis van bloedstollingsproblemen gepaste maatregelen treffen tijdens een chirurgische ingreep. Het is aan de dierenarts te beslissen hoe met deze informatie wordt omgegaan.

Door combinatiepakketten aan te bieden tegen betaalbare prijzen, wordt de drempel drastisch verlaagd. Dierenartsen en fokkers kunnen ook rekenen op deskundig medisch, fokadvies en verkoopadvies vanuit de lokale gespecialiseerde distributeurs.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar www.combigen.com.