Uitgebreide informatie en interpretatiemogelijkheden vachtvariatie hond, kat en paard

19-09-2016

Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat wij vanaf heden uitgebreide informatie over vachtkleuren en vachtvariatie beschikbaar hebben!

Vachtkleur en vachtvariaties worden beïnvloed door vele erfelijke factoren. De DNA-testen zijn gebaseerd op fysiologische effecten in het lichaam, waarin de produktie en distributie van pigmenten resulteert in vele vachtkleurvarianten. In een aantal gevallen kan de vachtkleur van een dier alleen worden bepaald met behulp van DNA-testen. De genetische principes van vachtkleur en vachtvariatie zijn gedurende de laatste decennia door een groot aantal wetenschappelijke publicaties beschreven. Vanwege de complexe aard van informatie hebben we een overzicht gemaakt van de genen van vachtkleuren en vachtvariatie voor betere interpretatie. Dit overzicht is beschikbaar voor honden, katten en paarden.

Sinds 2015 hebben we twee merknamen zich ontwikkeld. CombiGen® is vooral gericht op dierenartsen, terwijl CombiBreed® vooral gericht is op fokkers en/of eigenaars. Gedetailleerde informatie over vachtkleuren en vachtvariatie vindt u op www.combibreed.com.

Op de ComBreed® website vindt u alle informatie voor een meer gedetailleerde uitleg over vachtkleur en vachtvariaties :

Kat Vachtvariatie

Hond Vachtvariatie

Paard Vachtvariatie

 

We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij! Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op.