VHLGenetics neemt deel aan de IPFD Harmonization of Genetic Testing for Dogs

01-02-2017

VHLGenetics is recent officieel partner geworden van het ‘International Partnership for Dogs (IPFD)’. BInnen deze samenwerking zal VHLGenetics actief gaan deelnemen in het IPDF initiatief “ harmonisatie of genetische testen voor honden” ten behoeve van ondersteuning van keuzes voor gebruik van DNA testen voor gezondheids- en fokkerijbeslissingen.

De toename van nieuwe DNA-testen voor honden en testlaboratoria maakt de keuze voor juiste DNA-testen voor gezondheids- en fokkerijbeslissingen voor eigenaars, fokkers en dierenartsten zeer uitdagend. Het initiatief zal praktische ondersteuning gaan bieden voor deze uitdagingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar het Engelstalige persbericht van IPFD.

Het ‘International Partnership for Dogs (IPFD) is een non-profit organisatie, geregistreerd in Zweden, geinitieerd door een diverse groep van belanghebbenden in de internationale hondenwereld. De missie van IPFD is het bevorderen van samenwerkingen en delen van hulpbronnen om de gezondheid en het welzijn van (ras)honden over de hele wereld te verbeteren. Voor meer informatie over IPFD verwijzen we graag naar: www.dogwellnet.com.