Samenwerkingsverband K.M.S.H., Zoolyx en VHLGenetics

01-03-2017

Recent zijn K.M.S.H, Zoolyx en VHLGenetics een overeenkomst aangegaan. Voor K.M.S.H. wordt, vanaf dit jaar, het vastleggen van DNA-profielen van nakomelingen en ouderschapscontroles uitgevoerd door Zoolyx en VHLGenetics. Dit gaat in voor nesten die via het nieuwe KMSH systeem geregistreerd worden (voorzien begin april 2017).

K.M.S.H.
K.M.S.H. is als enige Belgische instelling erkend door de FCI en constant bezig met het verbeteren van het honden fokken in België. Jaarlijks levert ze om en bij de 20.000 stambomen af en controleert ze het "werk" van zo'n 2.500 fokkers, liefhebbers en professionelen. In belangrijke mate draagt dit bij aan het hoofddoel van K.M.S.H.: ‘Instandhouden en het verbeteren van de hondenrassen in België’.

Zoolyx
Zoolyx stelt zich als laboratorium 100% ten dienste van de diergeneeskunde. Uniek in België! ​Zoolyx biedt advies bij staalname en analysekeuze, staalophaling, de analyses zelf en interpretatiehulp bij de analyseresultaten: alle medewerkers besteden de uiterste zorg aan onze dienstverlening. ​Ze volgen technologische ontwikkelingen op de voet en zoeken voortdurend naar innovaties om onze dienstverlening te verbeteren en aan te passen aan diergeneeskundige noden.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de leaflet (Nederlandstalig).