CombiBreed®: optimale combinatie DNA testen voor rashond

11-11-2013

Dr. van Haeringen Laboratorium B.V. (VHL) en Holbigenetics N.V. hebben zeer recent CombiBreed® combinatie pakketten ontwikkeld. De CombiBreed combinatiepakketten zijn in de basis ingericht voor honden binnen de FCI Rasgroepen 1 tot en met 10. De verschillende pakketten bevatten meerdere DNA-markers voor een aantal kenmerken en ziekten. De combinatie van testen binnen een CombiBreed pakket maakt deze mogelijk ook geschikt voor andere rassen. De DNA-markers kunnen getypeerd worden op dieren in elke leeftijd. Voor een zeer acceptabele prijs bieden we met CombiBreed een optimale combinatie van DNA-testen voor uw rashond.

Waarom CombiBreed pakketten per rasgroep?
• De toegepaste hoogwaardige technologie brengt logistieke efficiëntie binnen ons laboratorium. Hierdoor kunnen we de ontwikkelde CombiBreed Rasgroep pakketten voor een zeer acceptabele prijs aanbieden.
• De CombiBreed Rasgroep pakketten bevatten DNA-testen die aanwezig zijn in minimaal één ras binnen die rasgroep. Bij publicatie van een DNA-test door de wetenschap wordt aangegeven voor welk hondenras de genetische variatie gevalideerd is.
• Ervaring leert dat een genetische variatie in nauwverwante rassen voorkomt, hoewel dit slechts in één ras wetenschappelijk gepubliceerd is. Genetische variatie die beschreven en gevalideerd is voor een bepaald ras kan ook voorkomen in andere, meestal nauwverwante, rassen binnen een rasgroep. Het voorkomen van deze variatie in andere rassen wordt vastgesteld door laboratoria die de testen uitvoeren.
• Ons assortiment DNA-testen wordt een aantal keer per jaar herzien en uitgebreid. De nieuw beschikbare testen worden direct vermeld in onze webshop.
• Wij verzoeken u ons te melden wanneer het ras van uw hond niet vermeld staat bij het overzicht van rassen (via ons contactformulier).

Door uitvoering van het totale pakket DNA-testen kunnen bepaalde kenmerken of afwijkingen van een ras optimaal in beeld worden gebracht. Het uitvoeren van testen die niet specifiek voor een ras is, kan mogelijk waardevolle informatie genereren voor de toekomst. Uiteindelijk beslist de opdrachtgever welk pakket testen uitgevoerd wordt. Informatie over individuele testen is hier beschikbaar op onze website.