Illumina chips, nu beschikbaar!

15-05-2014

In het eerste kwartaal van 2014 is VHLGenetics overgegaan tot de aanschaf van een Illumina HiScan™ om op chiptechnologie beschikbaar te maken voor onze klanten. Met de aanschaf van deze technologie is VHLGenetics in staat om de nieuwste manier van het grootschalig genotyperen van monsters aan te bieden.

Met behulp van de Illumina technologie kunnen in parallel 7.000 tot 800.000 genetische merkers worden getest van een dier. Met behulp van deze merkers kunnen genomische databases worden opgesteld voor het bepalen van genetische fokwaarden. Daarnaast kunnen de chips worden gebruikt voor ouderschapscontroles en kunnen erfelijk varianten worden gedetecteerd. Deze varianten kunnen leiden tot erfelijk overdraagbare ziektes of erfelijke kenmerken zoals vachtkleur of melkopbrengst.

Om te zorgen dat VHLGenetics over een breed chipaanbod kan beschikken is recent een samenwerking aangegaan met de GeneSeek, onderdeel van NeoGen Corporation. Door de samenwerking heeft VHLGenetics toegang tot de uitgebreide catalogus van GeneSeek Genomic Profiler™ (GGP) producten. Hierin zitten onder andere chips voor rundvee, varken en paard. De genomic product line combineert het beste van de Illumina chips met informatieve genetische markers welke dankzij uitgebreid onderzoek door GeneSeek zijn gevonden.

Voor het inregelen van uw specifieke project en voor meer informatie over de technologie kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor het persbericht, welke is gepubliceerd in Genome Web Daily dd. 12 mei 2014.