Internationaal erkend markerpanel voor duif opgesteld door ISAG

04-08-2014
Recent is een internationaal erkend markerpanel voor duiven opgesteld door International Society for Animal Genetics (ISAG). De leden van ISAG hebben dit besloten tijdens het twee jaarlijkse congres van de ISAG (China, Xi’an, juli 2014).

Met dit internationaal erkende markerpanel voor duiven is de basis gelegd voor internationaal erkende nomenclatuur waarbij ieder laboratorium over de hele wereld dezelfde manier van het rapporteren van uitslagen hanteert. Dit heeft een aantal voordelen:
  • Het uitwisselen van gegevens tussen laboratoria kan probleemloos verlopen, omdat iedereen dezelfde manier van rapporteren gebruikt.
  • Het DNA-profiel van een duif wordt is overal ter wereld bruikbaar voor afstammingsdoeleinden als deze is getest volgende de internationale strandaard (ISAG standaard).
  • Het gebruik van het internationale panel biedt een duidelijke kwaliteitscontrole. Hiertoe worden internationale ringtesten georganiseerd waarbij de kwaliteit van de uitslagen van laboratoria wordt beoordeeld.
Het instellen van een minimum panel garandeert tevens een hoge kwaliteit van de afstammingscontrole. Binnen ISAG worden ontwikkelingen op het gebied van dit minimum panel tijdens elk congres besproken en – indien nodig – verbeterd.

Voor meer informatie over deze test verwijzen we u graag naar deze test op onze website: B205 DNA-profiel vastleggen Duif.
Via onze webshop is deze test eenvoudig online te bestellen. U kunt dan de status van het monster zien en u ontvangt de resultaten van het onderzoek online in uw account.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.