Webshop   Dieren   Rund   Vachtkleur Roodfactor

R900 Vachtkleur Roodfactor

Achtergrond

Diverse theorieën over de vererving van vachtkleuren zijn reeds langere tijd bekend. Recente toename van kennis heeft geleidt tot enkele nieuwe ontwikkelingen, waarbij nu meer dan 10 kleurfactoren beschreven zijn in de diverse diersoorten. Vachtkleur wordt bepaald door meerdere erfelijke factoren. Een van deze basisfactoren maakt het onderscheid tussen Zwart en Rood.

In tegenstelling tot de hoofdregel dat zwart dominant is over rood, bestaan effecten waarbij het pigment verdund wordt in de haren. Dit resulteert in een scala van kleurvarianten, die zonder DNA-testen lastig in kaart te brengen zijn. Hiernaast zijn over de diverse diersoorten nog enkele tientallen erfelijke factoren bekend.

Test specifieke informatie

Deze test detecteert de DNA-variant voor de gewone Roodfactor.

Leeftijd

De meeste vachtkleuren en vachttypes zijn normaal gesproken vanaf de geboorte herkenbaar.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Kleurvarianten en vachtvarianten zijn meestal zichtbaar aan de buitenzijde van een dier. Meerdere genetische factoren kunnen verborgen zijn onder de zichtbare variatie.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Sperma, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vachtkleur is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden.

Vererving

Kleurfactoren vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Ernst van de aandoening

Genetische kenmerken zijn geen ziekte.

 
Rund

Vachtkleur Roodfactor

Code R900
€ 45,38 (incl. 21% BTW)
€ 37,50 (excl. BTW)
Aantal