Webshop   Dieren   Hond   Polycythemia

H438 Polycythemia

Achtergrond

Polycytemie is een bloedaandoening die wordt gekenmerkt door een abnormale toename van het aantal rode bloedcellen in het bloed. De frequentie van Polycetemie is waarschijnlijk gebaseerd op een onderschatting, omdat de vage symptomen niet altijd herkend worden of toegeschreven worden aan andere ziekten.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en zal steeds waarneembaar zijn.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Deze ziekte heeft een effect op de samenstelling van het bloed, waarbij de stolling aangetast wordt.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Bloed EDTA, Bloed Heparine. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Deze mutaties worden niet doorgegeven aan volgende generaties.

Vererving

De mutatie in het JAK2 gen bij de hond ontstaat uit zichzelf tijdens het leven van een dier. De mutatie leidt tot de clonale hemotopoiese (proces van aanmaak van bloedcellen). De mutatie resulteert in een verhoogde activatie van JAK2 waardoor polycythemie ontstaat. Bij mensen is een identieke mutatie verantwoordelijk voor 90% van de gevallen van polycythemia vera. Een heterozygote aanwezigheid van de mutatie leidt al tot de klinische symptomen.

Ernst van de aandoening

-

 
Hond

Polycythemia

Code H438
€ 47,80 (incl. 21% BTW)
€ 39,50 (excl. BTW)
Aantal