Webshop   Dieren   Hond   Brachyurie (Bobtail)

H487 Brachyurie (Bobtail)

Achtergrond

Staarten van honden komen in vele varianten voor. Ook ingekorte staarten komen in veel rassen. Brachyury of bob-tail is de naam van de verschijning waarbij honden een extreem korte of geen staart hebben.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

De symptomen worden ontwikkeld op jonge leeftijd . Binnen enkele uren tot maximaal enkele weken na de geboorte kunnen de kenmerken die horen bij deze DNA-varianten waargenomen worden.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

De symptomen betreffen een afwijkende staart, in dit geval een extreem korte of afwezige staart.

Ras afhankelijkheid

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de volgende rassen: Welsh Corgi, Australian Shepherd, Jack Russell Terrier, Karelische Berenhond, Polski Owczarek Nizinny (PON), Spaanse Waterhond , Oostenrijkse Pinscher, Braque du Bourbonnais, Australian Stumpy Tail Cattle Dog, Brittany Spaniel, Kroatische Herder (Hrvatski ovcar), Hongaarse Herdershond Mudi, Braziliaanse Terriër, Pyrenese Berghond, Savoy Sheepdog, Zweedse Herdershond, Deens-Zweedse Boerderijhond. Aanvullende achtergrondinformatie is beschikbaar in de FAQ

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Bloed EDTA, Bloed Heparine, Sperma, Swab, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Een dier kan vrij zijn en heeft in dat geval twee gezonde allelen. Dit dier zal bij gebruik in de fokkerij geen afwijkingen krijgen en kan de afwijking niet doorgeven aan de volgende generatie.

Een dier kan drager zijn en heeft in dat geval een gezond allel en een defect allel. Het dier zal het mutante allel aan de helft van zijn nakomelingen doorgeven. Dragers zullen zelf ook ziek worden.

Een dier kan lijder zijn en heeft dus twee defecte allelen. Lijders geven het afwijkende allel door aan al hun nakomelingen in de volgende generatie en krijgen zelf symptomen die horen bij de ziekte.

Vererving

Dit kenmerk vererft op een autosomale, dominante, manier. Dit betekent, dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot). Dragers en lijders zullen beiden de symptomen van de mutatie hebben.

Ernst van de aandoening

-

 
Hond

Brachyurie (Bobtail)

Code H487
€ 47,80 (incl. 21% BTW)
€ 39,50 (excl. BTW)
Aantal