Webshop   Dieren   Paard   SynchroGait (DMRT3-Variants)

P516 SynchroGait (DMRT3-Variants)

Achtergrond

De bewegingen van een paard zijn afhankelijk van een complex interneuronaal systeem in de ruggengraat. Mutaties in het DNA welke de vorming van de ruggengraat reguleert kunnen ervoor zorgen dat de afstemming tussen de linker en rechter benen van het paard worden verstoord. Deze mutaties kunnen ervoor zorgen dat paarden alternatieve gangen kunnen lopen.

Test specifieke informatie

Deze test wordt uitgevoerd door Certagen.

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en zal steeds waarneembaar zijn.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 20 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

-

Ras afhankelijkheid

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de volgende rassen: Ijslandse Paard. Aanvullende achtergrondinformatie is beschikbaar in de FAQ

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Een dier is vrij en heeft twee gezonde allelen. Dit dier zal bij gebruik in de fokkerij geen afwijkingen krijgen en kan de afwijking niet doorgeven aan de volgende generatie.

Een dier is drager en heeft een gezond allel en een defect allel. Het dier zal het mutante (defecte) allel aan de helft van zijn nakomelingen doorgeven. Dragers kunnen in een aantal gevallen zelf ook last hebben van het defecte allel, maar zullen in de regel geen symptomen hebben.

Een dier is lijder en heeft dus twee defecte allelen. Lijders geven het afwijkende allel door aan al hun nakomelingen in de volgende generatie en krijgen zelf symptomen die horen bij de ziekte.

Vererving

Deze genetische factor wordt overgeërfd in een autosomaal recessieve modus. Dit betekent dat het individu homozygoot normaal kan zijn (vrij van deze factor) heterozygote drager (heterozygoot, het individu kan de factor overerven) of homozygoot (het individu draagt de factor en zal het erven).

Ernst van de aandoening

-

 
Paard

SynchroGait (DMRT3-Variants)

Code P516
€ 363,00 (incl. 21% BTW)
€ 300,00 (excl. BTW)
Aantal