Webshop   Dieren   Paard   Dwerggroei ACAN D1, D2, D3 improved, D4

P306 Dwerggroei ACAN D1, D2, D3 improved, D4

Achtergrond

Pony's en miniatuurpaarden verschillen enkel door hun gestalte met de paarden. Er zijn verschillende rassen ontwikkeld door selectie naar klein gestalte. De verminderde grootte is het cumulatieve effect van honderden genen, elk met een kleine impact op gestalte. Sommige genen kunnen de gestalte sterk verminderen en hebben negatieve gevolgen op de gezondheid en de voortplanting. Bij de miniatuurpaardrassen zijn er mutaties gevonden binnen het ACAN gen die de oorzaak zijn van Chondrodysplasia-achtige misvormingen van het kraakbeen, waardoor latere abnormale groei wordt veroorzaakt en maturatie van het bot.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

De symptomen worden ontwikkeld op jonge leeftijd . Binnen enkele uren tot maximaal enkele weken na de geboorte kunnen de kenmerken die horen bij deze DNA-varianten waargenomen worden.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Deze ziekte is aanwezig in het hele lichaam, maar veroorzaakt met name een effect aan de grote organen zoals maag, darmen, lever en / of nieren. In een aantal gevallen tast de ziekte maar een enkel orgaan aan.

Ras afhankelijkheid

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de volgende rassen: Minipaard. Aanvullende achtergrondinformatie is beschikbaar in de FAQ

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Bloed EDTA, Bloed Heparine, Sperma, Haar, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vererving

Dit kenmerk vererft op een autosomale, recessieve, manier. Dit betekent, dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot).

Dragers kunnen de mutatie verspreiden in de populatie zonder dat ze zelf de symptomen hebben. Hierdoor is met name het aantonen van dragers van groot belang om verspreiding te voorkomen.

Ernst van de aandoening

-

 
Paard

Dwerggroei ACAN D1, D2, D3 improved, D4

Code P306
€ 47,80 (incl. 21% BTW)
€ 39,50 (excl. BTW)
Aantal