Webshop   Dieren   Varken   CCKAR_179

V582 CCKAR_179

Achtergrond

De DNA-test voor de genetische variatie in het gen met de naam cholecystokinin type A Receptor (CCKAR) geeft informatie over een associatie met voedselopname, honger en vetzucht. Dieren met minstens 1 kopie van de dominante G-variant hebben, gemiddeld, 5 procent hogere voedselopname, 3 procent hogere gewichtstoename en 3 procent snellere gewichtstoename tot 180 kg. Deze waarden zijn gebaseerd op een vergelijking tussen dieren met tenminste 1 G-variant en dieren die homozygoot zijn voor A. De test detecteert variatie in aminozuur 179.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en heeft een invloed op de vleeskwaliteit.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Vleeskwaliteit kan beoordeeld worden in het vlees.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Sperma, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vleeskwaliteit is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden

Vererving

Genetische factoren die invloed hebben op vleeskwaliteit vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Ernst van de aandoening

Genetische kenmerken zijn geen ziekte.

 
Varken

CCKAR_179

Code V582
€ 36,30 (incl. 21% BTW)
€ 30,00 (excl. BTW)
Aantal