Webshop   Dieren   Varken   MC4R

V583 MC4R

Achtergrond

De DNA-test voor de genetische variatie in het gen met de naam melanocortin-4 receptor (MC4R) heeft een associatie met groei en het vetpercentage. De fokker en producent van varkens kan kiezen voor een snelle groei (298Asn, A-allel) of een efficiǮntere groei met een magerder dier (298Asp, G-allel). Het effect kan oplopen tot een groeiverschil van 3 dagen tot de 180 kilo voor dieren met minstens 1 G-allel vergeleken met varkens homozygoot voor het A-allel. Varkens homozygoot voor het magere allel hebben 8 procent minder rugspek en een hoge voederconversie.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en heeft een invloed op de vleeskwaliteit.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Vleeskwaliteit kan beoordeeld worden in het vlees.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Sperma, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vleeskwaliteit is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden

Vererving

Genetische factoren die invloed hebben op vleeskwaliteit vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Ernst van de aandoening

Genetische kenmerken zijn geen ziekte.

 
Varken

MC4R

Code V583
€ 36,30 (incl. 21% BTW)
€ 30,00 (excl. BTW)
Aantal