Webshop   Dieren   Varken   PRKAG3

V584 PRKAG3

Achtergrond

De DNA-test voor de genetische variatie in het gen met de naam Protein Kinase, AMP activated, gamma 3 subunit (PRKAG3) geeft informatie over een associatie met de vleeskwaliteit en de hoeveelheid glycogeen in spieren. Andere genetische variatie in ditzelfde gen is bekend onder de naam Rendement Napole (RN, deze test wordt ook aangeboden). Deze nieuwe test beschrijft de variatie op codon 199 (Ile) die ook geassocieerd is met lagere glycogeen, hogere eind-pH en een gunstige vleeskleur.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en heeft een invloed op de vleeskwaliteit.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Vleeskwaliteit kan beoordeeld worden in het vlees.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Sperma, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vleeskwaliteit is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden

Vererving

Genetische factoren die invloed hebben op vleeskwaliteit vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Ernst van de aandoening

Genetische kenmerken zijn geen ziekte.

 
Varken

PRKAG3

Code V584
€ 36,30 (incl. 21% BTW)
€ 30,00 (excl. BTW)
Aantal