Webshop   Dieren   Varken   Calpastatine Codon 249 (CAST249)

V585 Calpastatine Codon 249 (CAST249)

Achtergrond

De DNA-test voor de genetische variatie in het gen met de naam Calpastatin (CAST) geeft informatie over een associatie met vleeskwaliteit. Calpastatin is verantwoordelijk voor de remming van enzymen die de soepelheid van vlees bepalen na het slachten. Twee varianten zijn geÇîdentificeerd in dit gen die, samen, een significant effect hebben op meerdere gunstige kenmerken. Twee testen zijn beschikbaar, de DNA-test voor Codon 249 en de DNA-test voor Codon 638.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en heeft een invloed op de vleeskwaliteit.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

Vleeskwaliteit kan beoordeeld worden in het vlees.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Sperma, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Vleeskwaliteit is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden

Vererving

Genetische factoren die invloed hebben op vleeskwaliteit vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Ernst van de aandoening

Genetische kenmerken zijn geen ziekte.

 
Varken

Calpastatine Codon 249 (CAST249)

Code V585
€ 36,30 (incl. 21% BTW)
€ 30,00 (excl. BTW)
Aantal