Webshop   Dieren   Rund   Kween

R300 Kween

Achtergrond

In runderen komen veel tweelingen voor. Tijdens de dracht van een koe, komt in circa 90 procent van de tweelingen de situatie voor, dat bloedbanen van beide tweelingen met elkaar in contact zijn. Dit veroorzaakt in stier-vaars tweelingen een situatie, dat in de vaars mannelijke bloedcellen voorkomen. Dit resulteert in een verminderde vruchtbaarheid van de vrouwelijke kalveren die als Kween getest worden. Kwenen zijn hiermee niet per definitie onvruchtbaar.
Onderzoek in Polen wijst uit, dat stierkalveren in deze gevallen eveneens verminderd vruchtbaar zijn.
Een DNA-test toont aan, of een vrouwelijk dier mannelijke cellen in haar bloed heeft. De vrouwelijke dieren die mannelijke bloedcellen in zich hebben, worden aangeduid met de naam Kween.

Test specifieke informatie

De test voor kee/kween is gebaseerd op de aanwezigheid van mannelijk DNA in bloed van een vrouwelijk dier. Deze analyse is gebaseerd op een visuele beoordeling waarbij de kans bestaat dat een zeer kleine hoeveelheid mannelijk DNA niet waargenomen kan worden.

Leeftijd

Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en zal steeds waarneembaar zijn.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

De chromosomale variatie is aanwezig in het hele lichaam.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Bloed EDTA, Bloed Heparine. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

De volgende uitslagen ziijn mogelijk:
GEEN KWEEN: Mannelijk DNA is niet waargenomen
KWEEN: Mannelijk DNA is waargenomen

Vererving

Kwee wordt niet doorgegeven aan de nakomelingen.

Ernst van de aandoening

-

 
Rund

Kween

Code R300
€ 54,45 (incl. 21% BTW)
€ 45,00 (excl. BTW)
Aantal