Webshop   Dieren   Rund   Beta Lactoglobuline

R525 Beta Lactoglobuline

Achtergrond

Zes eiwitten in melk maken voor circa 90 procent de samenstelling van melk uit (Alfa S1 caseine, Alfa S2 caseine, Beta caseine, Kappa casene, Alpha lactalbumine en Beta lactoglobuline). Dit zijn vier caseines, en twee wei-eiwitten. Hiervan bestaat melk voor 30 procent uit Beta caseine. Tijdens melkproductie vormen de caseines samen met calcium micellen die oplosbaar zijn in melk. Dit proces is essentieel in het proces van kaasmaken. De hoeveelheid caseines in melk bepaalt de kaasopbrengst. Tot op heden zijn twee varianten in Alfa S1 caseine aangetoond de B variant is het meest voorkomend in Holstein-Runderen. Koeien die homozygoot zijn voor de B variant hebben een hogere melk opbrengst in vergelijking met de C variant. Hiernaast is de B variant van Kappa caseine in relatie gebracht met een verhoogde opbrengst van eiwit, en de concentratie van caseines. Een belangrijke wei-component in melk is Beta lactoglobuline. De B variant van Beta lactoglobuline wordt geassocieerd met een verhoogde hoeveelheid caseine in melk, waardoor dit een gunstig effect heeft op het kaasmaken. Tegelijkertijd wordt dit effect weer negatief beinvloed doordat de A variant in een verhoogde melk-opbrengst resulteert. De varianten van beta caseine worden geassocieerd met menselijke ziekten zoals astma en autisme. Voor mensen die melk drinken van een specifieke variant kan mogelijk de ernst van ziekte afnemen.

Test specifieke informatie

-

Leeftijd

-

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 20 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

De melk is aanwezig in het uier.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Sperma, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Melkkwaliteit is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden

Vererving

Genetische factoren die invloed hebben op de melk vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Ernst van de aandoening

-

 
Rund

Beta Lactoglobuline

Code R525
€ 66,55 (incl. 21% BTW)
€ 55,00 (excl. BTW)
Aantal