Webshop   Dieren   Rund   Beta Caseine Uitgebreid (A2/A2 Genotyping)

R535 Beta Caseine Uitgebreid (A2/A2 Genotyping)

Achtergrond

Zes eiwitten in melk maken voor circa 90% de samenstelling van melk uit (Alfa S1 caseine, Alfa S2 caseine, Beta caseine, Kappa caseine, Alpha lactalbumine en Beta lactoglobuline). De test voor Beta caseine detecteert de meeste voorkomende varianten in Beta caseine.

Test specifieke informatie

Binnen onze organisaties zijn twee verschillende testen voor Beta caseine beschikbaar. We bieden een eenvoudige test (testcode R534) en een uitgebreide test (testcode R535) aan.

Binnen de uitgebreide versie wordt met een test onderscheid gemaakt tussen meerdere varianten in Beta caseine. Deze test voor Beta caseine detecteert de meeste voorkomende varianten te weten A1, A2, A3, B, C, I en H2.

Internationaal wordt bij de typering van Beta caseine gebruik gemaakt van een eenvoudiger onderscheid, waarbij alleen getypeerd wordt op de variatie A1 en A2. De eenvoudige test betreft een typering van slechts één DNA variant (codon 67) en maakt onderscheid in de groepen A1 en A2.

Leeftijd

Deze test geeft informatie over de samenstelling van de melk. Invloed van een bepaalde levensfase is verder niet van toepassing.

Doorlooptijd

U kunt het resultaat normaal gesproken binnen 10 werkdagen verwachten. Deze doorlooptijd geldt vanaf het moment dat wij zowel het monster als het volledig ingevuld- en ondertekend inzendformulier ontvangen hebben.

Locatie van ziekte of kenmerk

De melk is aanwezig in het uier.

Ras afhankelijkheid

Voor deze test worden monsters van alle rassen geaccepteerd.

Monster materiaal

Voor dit onderzoek worden de volgende materialen geaccepteerd: Haar, Sperma, Bloed EDTA, Bloed Heparine, Weefsel. Indien u ander materiaal wenst in te sturen adviseren wij u eerst contact met het Dr. Van Haeringen Laboratorium op te nemen.

Resultaat

Melkkwaliteit is gebaseerd op veel kenmerken. Voor elk kenmerk wordt een apart testresultaat toegezonden

Vererving

Genetische factoren die invloed hebben op de melk vererven op diverse manieren, afhankelijk van de combinatie die in een dier aanwezig is. Sommige varianten zijn dominant, terwijl andere factoren recessief vererven.

Ernst van de aandoening

-

 
Rund

Beta Caseine Uitgebreid (A2/A2 Genotyping)

Code R535
Niet verkrijgbaar via de webshop, neem s.v.p. contact met ons op voor de prijs
Vraag prijsinformatie